Jukola 2015 str. 6 (14/06/2015)
Category: Competition
Map/area: Jukola
Organiser: Jukola
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 6
Distance: 14.53 km
Time: 86:09
Ut som nr 42, inn som nr 45.

S-1: Planen er å løpe langs kraftledningen og sti helt til grøntfeltet begynner. Blir fintet av et massivt tråkk og stitellingen min blir gal. Skjønner det fort men løpbarheten på myra er dårlig. + 20s.
1-2: Har på vei til startpost bestemt meg for at jeg vil løpe vei. Tar en kompasskurs fra veien som er alt annet enn god. +70 sek.
2-3: Tar kurs til jeg ser kollen, lett post.
3-4: Burde løpt mer direkte etter første kollen men følger et tråkk som går litt feil retning. Justerer meg fort inn og taper lite.
4-5: Stoler ikke på kompasset. Ser folk og en post og skjærer ut. +30sek.
5-6: Tenker at dette er en post jeg har hvis jeg tar en god kurs fra stupet. Tar en bra kurs men ser ikke noe post. Blir en runde før jeg ser skogsspeakeren inne i et grantre. Løper til vedkommende og finner posten som er bra gjemt. +70sek.
6-7: Har ingen god plan. Blir dratt litt av kursen. Leser meg inn på dobbelsteinen og tar posten fint. Ser Ståle som har starter noen minutter foran meg ut av posten og humøret stiger umiddelbart.
7-8: Kurs til de store steinene og kurs inn i posten. Ståle bommer litt og jeg hilser på i det jeg løper ut av posten.
7-11: Bra, blir tatt igjen av et par løpere som jeg løper sammen med. Elendig løpbarhet i myra. Burde løpt enten venstre eller høyre. Ståle drar litt feil til 11 og ser ikke noe mer til han.
11-12: Det er et massivt tråkk ut av posten og vi løper i riktig retning. Tenker at her kan det ikke være gaflet. Legger meg på hjul på Järla 2 og løper til feil gafling. Ser knapt på kartet og får svi for min dumme antakelse. Fortjent bom. +2.40
12-13. Er igjen alene. Syns posten ser veldig vanskelig ut. Leser postbeskrivelsen og ser det er en skrent. Vil derfor ta den nedenifra. Har god kontroll hele veien og rett i posten. Garantert ikke beste veivalg men fornuftig løping for min del.
13-21: Løper jevnt. Trasévalget til 15 er nok ikke det beste.
21-22: Tenker at kurs skal løse hele strekket. Bytter plan litt over midtveis og er på etterskudd. +40sek.
22-M: Bra. Kjemper ned Pan Kristianstad i spurten og sender ut Fabian på sisteetappe.

Løper løpet som en individuell langdistanse. Har stort sett bra kontroll men blir straffet der jeg velger de lette løsningen som å henge på andre løpere samt der jeg ikke leser kartet helt inn i posten. Fysisk er det ikke noe stor dag, tror det ligger mest i tiden på døgnet jeg løp. Laget ender på 56 plass etter en meget bra start der vi veksler som nr 22 etter 4 etappe. En fjærlett avslutning med løpere som meg gjør at vi faller litt nedover resultatlista, men uansett en solid klubbrekord!
Show comments (0)
 
Jukola 2015 str. 6 (14/06/2015) Jukola 2015 str. 6 (14/06/2015)