Førjulsnatten (11/12/2013)
Category: Competition
Map/area: Kanadaskogen
Organiser: Varegg
Discipline: Natt, lang
Distance: 14 km
Time: 144:18
Average HR: 173
Maximum HR: 190
Definitivt det lengste nattløpet jeg har løpt, men også et av de morsomste. Fellesstart med ca 30 løpere, der 3 var damer.

1: Hadde bestemt meg på forhånd for å løpe mest mulig på vei siden stiene er vanskelig å løpe på og finne i mørket, og dette var jo en god mulighet. De fleste andre løp også på veien, men det ble fort ganske store avstander. Løp ned på feil myr og fikk en liten sving inn i posten.
2-7: Sommerfuglen gikk bra.
8: Var sløv og fikk ikke med meg stien jeg hadde tenkt å løpe inn på. Løp inn på stien som var to husrekker lengre oppe, og da jeg skjønte hvor jeg var løp jeg rundt til venstre i stedet for å klatre gjennom buskene til posten.
9: Planen var å holde mer til høyre i begynnelsen av strekket, men slappet for mye av og holdt på med å tenke på andre ting og løp inn på feil vei igjen. Da ble det en unødvendig sving.
11: Hvis ingen spilte på grusbanen hadde det nok vært raskere å løpe der. Men tror mitt veivalg var helt greit og det hadde en enkel inngang.
14: Syntes valget sto mellom litt til venstre eller litt til høyre for streken, valgte høyre fordi stien så mer tydelig ut og det var mindre muligheter for å miste stien eller ta feil.
15-22: Andre sommerfugl gikk også bra. Så endelig folk igjen, men de skulle stort sett ikke samme vei som meg.
23: Hadde selvfølgelig tenkt å ta stien mellom skrentene, og må omtrent ha stått på den uten å se den. Så en annen løper litt lengre oppe og tenkte at stien måtte være der, men det var den ikke. Da bestemte jeg meg for at det var like greit å fortsette å klatre, og selv om det ikke gikk superfort gikk det helt fint å komme opp.
25: Tok først posten fra veien, fant steinen uten problemer, men det var ingen post der. Løp rundt den et par ganger og klatret til og med opp på den for å være helt sikker, men ingen post. Så løp jeg først nordover og sjekket skrenten der, så ned til stien sør for posten og tok den fra skrenten inntil stien. Kom fortsatt til samme stein, tenkte at posten måtte være vekke og løp videre opp myrsiget mot 26. Litt lengre oppe så jeg en refleks inne i skogen, og fant posten. I følge min gps lå den i kanten av ringen. Tapte 10 min.
Nå hadde jeg løpt i nesten 2 timer, og de mentale kreftene begynte å ta slutt. Det vises på orienteringen.
27: Fant ikke stien jeg skulle løpe inn på halvveis på strekket, og i stedet for å snu og finne den løp jeg rett ut i braken uten noen spesiell plan. Ikke så lurt.
28: Andre strekk på rad der jeg løp uten en skikkelig plan, og andre strekk på rad der det gikk skikkelig dårlig.

Fram til 25 er jeg godt fornøyd. Etter 25 er jeg veldig lite fornøyd. Fint med litt blåmerker og kutt igjen etter et par måneder uten skogsløping!
Show comments (0)
 
Førjulsnatten (11/12/2013) Førjulsnatten (11/12/2013)