Elgdilten (19/05/2013)
Category: Competition
Map/area: Mosjømarka Øst
Organiser: Løten
Discipline: Lang
Distance: 13.85 km
Time: 116:16
Average HR: 173
Maximum HR: 186
Her finnes det mye å analysere...

1-5: Veldig fornøyd. Har her løpt nesten 4 km med full kontroll (riktignok var 2 km på vei). Bare å fortsette sånn, så blir det bra. Tar 1. post fint, og bestemmer meg fort for å løpe rundt på vei til 3. og få en sikker inngang, selv om jeg har hørt mange ganger at dette er «rett på-terreng». Ser fra gps-en at jeg er den eneste som løper der, og det gir dagens klart beste strekkplassering. Ønsker meg desperat vann når jeg kommer til 3., blir litt lei meg når jeg ser at et er flere kilometer til drikkepost.
6: Blir usikker på vei inn mot posten, 2 min bom.
7: Har ikke sett på postbeskrivelsen, og tror posten skal ligge på en høyde, mens den ligger i en grop. 40 sek bom.
8: Dagens katastrofe. Når jeg kommer over veien og inn på stien tror jeg jeg er på traktorsporet litt lengre til venstre. Følger feil traktorspor altfor lenge, men skjønner i hvert fall hvor jeg er når jeg kommer ut mot kanten av høyden og ser myren og vannet. På en eller annen måte fortsetter jeg i helt feil retning over høyden og gjennom myren når jeg tror jeg retter opp og løper i myren mot 8. Kommer etter hvert ut på stien og følger den opp til elven, og da er jeg sikker på at jeg har kommet til der den mindre stien krysser elven rett nord for 8. Følger elven inn mot 8., problemet er at jeg kommer ut i en svær myr igjen. Løper opp på høyden og skjønner hvor jeg er, og er ganske irritert på meg selv når jeg endelig fortsetter med stø kurs for 8. 8 min bom.
9-13: Bra, litt feig gjennom grøntfeltene (11. post er feil på dette kartet, den lå på en liten høyde 1 cm lengre sør).
Sistesløyfen: Skulle ønske jeg var ferdig, hodet har visst fått nok.
14: Mister retningen i det grønne, kommer ut ved feil myr. 4 min bom.
16: Finner ikke den dumme posten, mener den bør være der jeg står og vil derfor helst ikke flytte meg. 5 min bom.
17: Har fin retning, treffer myren i det grønne og følger den nedover mot posten. Synes retningen er litt rar og skjønner etter en stund at myren min merkelig nok ikke er på kartet. 2.30 min bom.

22 min bom holder til sisteplass av de få som fullførte løypen. Muligens min første sisteplass, vel fortjent. Er selvfølgelig vanskelig å overgå 8. posten, men jeg er like misfornøyd med at orienteringen rakner helt etter passering.
Show comments (0)
 
Elgdilten (19/05/2013) Elgdilten (19/05/2013)