O-festivalen, sprint (21/06/2013)
Category: Competition
Map/area: Dyreparken
Organiser: KOK
Country: Norge
Discipline: Sprint
Distance: 1.2 km
Time: 6:56
Average HR: 151
Maximum HR: 166
Et løp jeg hadde tenkt på i et par uker, og som jeg hadde lyst til å gjøre det bra i. Kjennes lett ut på oppvarmingen i regnværet.

Kommer bra i gang, men 3-4 sekunder går tapt på 1. posten (vanskelig å se). Opplever fort at her er det så mye detaljer å holde styr på at det er bortimot umulig å ligge på forskudd. På de 5-6 første postene blir det derfor å lese kart etter beste evne mens jeg løper så fort jeg kan.

Så langt går det bra, selv om jeg taper ca. 20 sekunder på 4. post fordi jeg leser kartet feil. For meg ser det ut som om skrenten skal ligge høgere enn vegen, mens den i virkeligheten ligger lavere.

Først mot 7. post blir det tid til å få lest et par strekk framover. På denne posten ligger jeg på 7. plass, kun 3 sekunder bak Sigurd som til slutt blir nr. 2.

Ut fra 7. post bestemmer jeg meg for å runde til høgre rundt kollen, krysse vegen og styre inn i 8. posten. Åpner riktig, men så skjærer jeg ut til høgre. Ser to-tre andre løpere oppe på en kolle på andre siden av vegen, og regner med at de er på posten. Det er de ikke! Her blir jeg gående på beite utenfor kartkanten, alt er likt, men posten er ikke her!
Taper 2.54 til Siggen på dette strekket - og løper er kjørt!

Som en reaksjon har jeg beste strekktid til 9. post. Et raskt blikk på kartet på 9. sier meg at nå er det langstrekk (til. 11.). I likhet med 25 andre i klassen, ser jeg ikke i farten at der ligger en post midt inne i Kardemommeby. Klarer likevel å rote meg inn i denne på veg til 11. post, og er vel ikke mer enn 10 meter fra 10. post undervegs.

Klarer å holde farten sånn noenlunde oppe på veg mot mål, og blir overrasket over å høre at jeg er disket.

Med min håpløse bom på 8. post er jeg nok mindre skuffet over å få den beskjeden enn de fleste andre.

Det lille positive fra denne dagen er at farten (i alle fall nesten) er god nok til å kunne gå helt til topps på en flat, kort sprint. Med ca. 3.15 i samlet tidstap er jeg "bare" 4 minutter bak Jøgge og 3 bak Siggen på 2. plass.

Får prøve igjen på 1. løp i Sørlandsgaloppen....

Show comments (0)
 
O-festivalen, sprint (21/06/2013) O-festivalen, sprint (21/06/2013)