Jukola 2013 - 3. etappe (16/06/2013)
Category: Competition
Map/area: Jämsä
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 3
Distance: 15.93 km
Time: 120:53
22 år (!) etter at jeg sist løp den lengste natt-etappen på Jukola, var det kanskje på tide å prøve seg igjen? For at lagkabalen på 2. og 3. laget skulle gå opp, sa jeg i alle fall til TUK at jeg var klar.

Selv om formen er bedre enn på flere år, har jeg likevel ikke løpt mer enn to langturer som har vært lengre enn 1,5 time de siste seks månedene, så hvordan kroppen kom til å takle 2 timers løping midt på natten, var et åpent spørsmål.

Anders og Jonatan hadde lagt et godt grunnlag, og jeg løp ut som lag nr. 248 av de ca. 1600 lagene som startet.

Langstrekk til 1. post, fikk god tid til å komme inn på kartet, men jeg var vel ikke kommet til startposten en gang før jeg greit kunne konstatere at her vil jeg nok bli forbiløpt av mange raske menn under tretti (!) - så da fikk jeg i alle fall satse på å skjerpe det o-tekniske og unngå unødige tidstap i tillegg.

Inn mot posten ble jeg med et par karer som skulle til en annen gafling litt for langt på stien, men tok meg greit inn. Deretter var det jevnt kjør og rett i post 2, 3, 4, 5 og 6.

Til 7. post kommer vi opp bakken sammen med en gruppe som nok er ute på 2. etappe. En smule uro i 3. etappe-gjengen når vi kommer inn på en 2. etappe-post i myra ca. 200 meter før vår post, men jeg leser meg greit inn, og finner posten vår først.

På veg til 8. post blir det en ekstra høgresving. Løper alene her og gjør en parallell-feil. Tar meg greit inn nede i myra. Tidstap ca. 1-2 minutter.

Inn mot 9. post kommer det et tog med løpere som har hatt den andre gaflingen ned lia. Jeg blir usikker på om de allerede har vært på steinen eller ikke, og taper nok ett nytt minutt her.

Etter dette har jeg vel knapt tidstap o-teknisk i det hele tatt på de siste 22 postene!

Spesielt fornøyd med postene 12 - 18, hvor jeg i all hovedsak løper alene i "mørket", og går rett i alle.

Begynner for alvor å bli sliten opp bakken til 19., og derfra og inn handler løpet stort sett om å "lure seg" fram - krampen ligger på lur bak i begge lår...

Selv om jeg til slutt taper 113 plasser, og er 38 minutter bak beste etappe-tid er jeg i all hovedsak godt fornøyd med etappen - jeg har passert 50, og kan nok ikke forvente å konkurrere med ungdommen, selv om det er tøft å erkjenne.

Om jeg er klar for samme etappe igjen neste år (?) - vi får se.

En "pojk-strecka" på 7-8 km passer vel kanskje bedre, men tilfredsstillelsen av å ha fullført en 14 km natt-etappe på greit vis, var god å føle på!


Lagets resultater finnes her:
http://online.jukola.com/tulokset/en/j2013_ju/kilpailijat/1300/
Show comments (0)
 
Jukola 2013 - 3. etappe (16/06/2013) Jukola 2013 - 3. etappe (16/06/2013)