Favorittene i Stoltzen
søndag 23. september 2018 16:38

Startlisten for årets Stoltzen er klar - og det blir et bikkjeslagsmål. Vi har tatt en kikk på fjorårets resultater og vurdert hvem som peker seg ut som favoritter i 2018.

 

 

 

Herrer


Joel Dyrhovden, 8.17, har vært fast inventar på, eller nært pallen i 11 år, men har i sommer brukt nærmere 100 dager på å gå Norge på langs. Etter en liten sykdomsperiode i september har han fått tilbake troen på god form, men mener det kan bli vanskelig å få et toppresultat i år.


Stian Angermund-Vik, 8.07,har de siste 5 årene ikke løpt dårligere enn 8.20, og det gjør han selvsagt til en av favorittene i årets løp. Stian kommer rett fra to tredjeplasser i Vertical 1k og Skyrunning i Skottland. Målet for året er ny pers, og får han til det, kan det holde langt.


Stian Aarvik, 8.04, ble “den nye vinen” da han satte veteranene på plass, og tok seieren i Stoltzen i fjor. Han har levert imponerende resultater så langt i år, med seier i f.eks Løvstakken og Skåla Opp. Etter en liten nedtur under VM i Motbakkeløp i Andorra nylig, tror vi at Stian er klar for skikkelig revansje i Stoltzen. Selv sier han at drømmen om seier lever og at målet er å komme inn under 8 minutter.


Thorbjørn Ludvigsen, 7.54, er den eneste som har vært under den magiske grensen på 8 minutter. Har levert nokså gode resultater i år, senest en andreplass i Vertical 1k i Skottland i september. Har vist en helt egen evne til å presse seg opp Stoltzen, og antas å være revansjesugen etter fjorårets andreplass. Sier selv han ønsker å sette ny pers, noe som også vil gi ny løyperekord om han skulle klare det, ryktet sier han er i rute!


Henrik Ingebrigtsen, 8.50. Det er 5 år Henrik sist var i Stoltzen. Siden den tid har både Filip og Jakob prøvd seg, uten å kunne straffe Henriks tid. På tross av mye skadeproblemer har Henrik i løpet av 2018 perset på 5000, samt fått med seg EM-sølv på samme distanse. Vi tror at Henrik ønsker å vise brødrene at han fortsatt er sterkest i Stoltzen.

 

 

 

Vårt tips: Årets løp blir et tett race, der duellen om seieren først og fremst står mellom vinnerne fra de siste to årene, Thorbjørn Ludvigsen og Stian Aarvik. Vi tipper man må løpe under 8 minutt for å ta seieren. Topp tre tror vi blir den samme som i 2017 og 2016..

 

 

 

  

 

Kvinner


Anita Iversen Lilleskare, 10.26, har forbedret seg jevnt og trutt over de siste par årene og levert gode resultater i år. Anita sier selv at hun holder fokuset kun på seg selv under Stoltzen, med mål om ny pers hvert år. Klarer hun det kan det gi god plassering og tid ned mot 10 blank.

Andrine Benjaminsen, debuterer i 2018. Orienteringsløperen fra Lillomarka er kjent for å være løpssterk, og representerte Norge på samtlige distanser under VM i Latvia i august. De som kjenner Stoltzens historie vet at orienteringsløpere har hevdet seg bra. I herreklassen med kongen selv, Jon Tvedt, og i dameklassen med Mari Fasting på sterke 10.27.

 


[Foto lånt fra http://runners.worldofo.com/andrinebenjaminsen.html] 


Eli Anne Dvergsdal, 9.53, har vært den sterkeste motbakkeløperen i Bergensregionen de siste par årene, når hun har vært skadefri. Etter at hun ble satt ut av sykdom i 2017, har Eli Anne hatt et bra år i 2018, men gikk på en høydesmell under VM i motbakke i Andorra nylig. Dersom kroppen har kommet seg til hektene igjen, kan det være mulig å lukte på persen fra 2015, det kan fort holde til seier.


Karoline Kyte, 9.44, tok motbakke-Norge med storm i fjor, og vant Stoltzen som tredje raskeste dame noensinne. Årets sesong har vært noe tyngre for Førdianeren, men satte nylig sin argeste konkurrent Eli Anne på plass i motbakke VM. Selv sier hun formen er noe bak fjoråret, men det kan fort holde til seier dersom dagsformen spiller på lag.


Vårt tips: Vi tror det blir en tett duell mellom Eli Anne og Karoline, og at vinneren løper under 10 minutt. Det kan i tillegg bli en spennende duell om tredjeplassen, der Andrine er knepen favoritt foran Anita. Vi er også spente på å se hva utfordrere som Karoline Finne og Anna og Emma Hanstveit kan klare.

 

 

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2023

Stoltzekleiven Opp 2023 arrangeres 29. og 30. september 2023.

 

SMS Treningslogg

28/1Endre Tvinnereim16.31
27/1Frank R. Olsen16.52
26/1Endre Tvinnereim16.28
26/1Magnus Gabrielsen15.04
24/1Hans Peter Endal 16.00
24/1Frank R. Olsen17.41
23/1Hans Peter Endal 16.00
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)