Sondrer Lerche lĂžper for Ă„ utvikle seg som artist
lĂžrdag 24. september 2016 20:26
Singer-songwriteren Sondre Lerche kom i mÄl pÄ solide 12.38. Gratulerer med en flott tid! I fjor lÞp han syv sekunder raskere, og kom da inn pÄ 12.31, en tid han var positivt overasket over. Det fÞltes umulig Ä lÞpe noe raskere i dag i den forholdvis korte og eksplosivt krevende lÞypen enn han gjorde, men Lerche var absolutt fornÞyd med tiden!

Alene i musikken

LÞper du noe hverdagen? Jeg er blitt veldig glad i Ä lÞpe de siste Ärene, og lÞper gjerne 2-3 ganger i uken, ofte litt lengere distanser. I vÄr lÞp han sin fÞrste halvmaraton. Sondre bor iBrooklyn NY, og der er det mange fine parker han utforsker pÄ lÞpeturene sine, men det blir selvsagt en del asfaltlÞping ogsÄ i storbyen. -Det skjer liksom noe nÄr man bikker 30, det ligger for meg Ä lÞpe nÄ, det er gÞy. LÞpeturer er ogsÄ en fin mÄte Ä hÞre pÄ musikk pÄ, det gir meg en anledning til Ä vÊre alene i musikken.

Opptrer pÄ stÞrre scener

Gir det deg noe som artist Ä lÞpe? -Helt konkret sÄ gir lÞpingen meg bedre utholdenhet pÄ scenen, jeg fÄr bedre lungekapasitet. Jeg merket i fjor at for Ä kunne synge, puste og bevege meg pÄ stÞrre scener som jeg har begynt Ä opptre pÄ trenger jeg Ä vÊre bedre trent for Ä holde ut en lang konsert. LÞping hjelper ogsÄ for tankene, det er meditativt, et sted for Ä utvikle tanker og ideer.

Ny plate

Hva synes du om Stoltzen? -Dette lĂžpet har en veldig tiltrekningskraft pĂ„ folk. Det er veldig fint Ä kunne delta sammen med familie og venner. Mens det stĂ„r pĂ„ tenker man ‘hvorfor gjĂžr jeg dette’? Men slike tanker er fort glemt nĂ„r man gĂ„r i mĂ„l. -Det er en unik lĂžype, og en sosial opplevelse, et lĂžp bĂ„de for de beste og for de som Ăžnsker Ă„ utfordre seg selv. Sondre forteller at han er i Norge fordi han skal legge kronen pĂ„ verket pĂ„ en ny plate i Oslo pĂ„ mandag, og at han er veldig glad for at han fikk muligheten til Ă„ delta i Ă„r ogsĂ„. Han har ikke drevet med idrett i ung alder, og tror at mange ikke forventer sĂ„ mye av en popartist. De undervurder kanskje hvor krevende det er Ă„ spille en lang konsert pĂ„ scenen? -Ja, noen gjĂžr kanskje det.

Litt samme fĂžlelsen som etter en konsert

-Å delta i et lĂžp som Stoltzen gir litt samme fĂžlelsen som man fĂ„r etter en konsert. Man gir alt og fĂ„r til ting man ikke trodde var mulig, og nĂ„r man kommer i mĂ„l krĂŠsjer man. BĂ„de et lĂžp og en konsert handler om Ă„ presse grenser, opp den siste bakken er det viljestyrken og psyken det handler om. Det kom akkurat en blind mann i mĂ„l, det er fantastisk hva folk fĂ„r til, og spennende Ă„ se hvor langt man kan dra det, avslutter popartisten.
 
 
 

Tekst og foto: NjÄl Larry Kvendseth
 
 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)