Sondrer Lerche løper for å utvikle seg som artist
lørdag 24. september 2016 20:26
Singer-songwriteren Sondre Lerche kom i mål på solide 12.38. Gratulerer med en flott tid! I fjor løp han syv sekunder raskere, og kom da inn på 12.31, en tid han var positivt overasket over. Det føltes umulig å løpe noe raskere i dag i den forholdvis korte og eksplosivt krevende løypen enn han gjorde, men Lerche var absolutt fornøyd med tiden!

Alene i musikken

Løper du noe hverdagen? Jeg er blitt veldig glad i å løpe de siste årene, og løper gjerne 2-3 ganger i uken, ofte litt lengere distanser. I vår løp han sin første halvmaraton. Sondre bor iBrooklyn NY, og der er det mange fine parker han utforsker på løpeturene sine, men det blir selvsagt en del asfaltløping også i storbyen. -Det skjer liksom noe når man bikker 30, det ligger for meg å løpe nå, det er gøy. Løpeturer er også en fin måte å høre på musikk på, det gir meg en anledning til å være alene i musikken.

Opptrer på større scener

Gir det deg noe som artist å løpe? -Helt konkret så gir løpingen meg bedre utholdenhet på scenen, jeg får bedre lungekapasitet. Jeg merket i fjor at for å kunne synge, puste og bevege meg på større scener som jeg har begynt å opptre på trenger jeg å være bedre trent for å holde ut en lang konsert. Løping hjelper også for tankene, det er meditativt, et sted for å utvikle tanker og ideer.

Ny plate

Hva synes du om Stoltzen? -Dette løpet har en veldig tiltrekningskraft på folk. Det er veldig fint å kunne delta sammen med familie og venner. Mens det står på tenker man ‘hvorfor gjør jeg dette’? Men slike tanker er fort glemt når man går i mål. -Det er en unik løype, og en sosial opplevelse, et løp både for de beste og for de som ønsker å utfordre seg selv. Sondre forteller at han er i Norge fordi han skal legge kronen på verket på en ny plate i Oslo på mandag, og at han er veldig glad for at han fikk muligheten til å delta i år også. Han har ikke drevet med idrett i ung alder, og tror at mange ikke forventer så mye av en popartist. De undervurder kanskje hvor krevende det er å spille en lang konsert på scenen? -Ja, noen gjør kanskje det.

Litt samme følelsen som etter en konsert

-Å delta i et løp som Stoltzen gir litt samme følelsen som man får etter en konsert. Man gir alt og får til ting man ikke trodde var mulig, og når man kommer i mål kræsjer man. Både et løp og en konsert handler om å presse grenser, opp den siste bakken er det viljestyrken og psyken det handler om. Det kom akkurat en blind mann i mål, det er fantastisk hva folk får til, og spennende å se hvor langt man kan dra det, avslutter popartisten.
 
 
 

Tekst og foto: Njål Larry Kvendseth
 
 

StoltzeBilder

I år ble det tatt nesten 20.000 bilder av våre tøffe Stoltze-løpere. Hvorfor ikke ta vare på minnene med et bilde, et lerret eller en kopp?

Stoltzekleiven Opp 2018

Stoltzekleiven Opp 2018 vil gå fredag 28. og lørdag 29. september. Påmeldingen åpner i april/mai.

#stoltzen på Instagram

SMS Treningslogg

18/2Frank R. Olsen21.31
18/2Eirik Solheim20.42
18/2Maxime Rousse21.30
15/2Frank R. Olsen21.48
15/2Roy Ellingsen20.51
13/2Frank R. Olsen23.54
4/2Ove Andre Ostad20.35
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I sommersesongen trekker vi ukentlig premier fra alle som benytter enten SMS Treningsloggen eller loggboken på toppen av Stoltzen. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Skoleløpene i Stoltzen

Varegg arrangerer årlig skoleløp i Stoltzen for rundt 2000 elever i regi av Varegg sitt Storbyprosjekt, som støttes av FYSAK enheten i Bergen Kommune. Vi inviterer de sentrumsnære skolene, og klassikeren "Rotteræset" (Rothaugen ungdomsskole) er prosjektets høydepunkt. Booking av skoler til årets skoleløp foregår i april/mai. Interesserte skoler bes ta kontakt via e-post: skolelop@stoltzen.no.

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

stoltzelaug sponsor_15_06_15

 

 

 
 
lplabbet logo_190px 
 
abb-188

 

 

Arenareklame

 

TV2 sumo_130

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

 

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)