Skotilbud og tips fra LĂžplabbet
onsdag 05. august 2015 22:43

Hvilke sko skal du velge?

Om du har tenkt Ă„ starte opptreningen mot Stoltzen er det viktig med gode sko som er tilpasset ditt steg, ditt bruksomrĂ„de og ditt treningsgrunnlag. Löplabbet Bergen Ăžnsker Ă„ gi deg en god start pĂ„ treningen ved Ă„ gi deg som er pĂ„meldt til Stoltzen 20% rabatt pĂ„ ditt neste skokjĂžp hos oss. Tilbudet gjelder i perioden 17. – 22. august.

Vi har plukket ut tre terrengmodeller som vi mener vil bidra til Ă„ gi deg den optimale Stolzenopplevelsen. Du finner ogsĂ„ flere alternativer i butikken vĂ„r i Fortunen 5 i Bergen sentrum. Ta gjerne turen innom oss – uansett om du er interessert i nye sko eller bare Ăžnsker noen tips til hvordan du bĂžr legge opp treningen fram mot lĂžpet.

Valg av sko

Hvilke sko du bÞr bruke pÄ konkurransedagen avhenger av vÊr og fÞreforhold. Er det vÄtt og sleipt, anbefaler vi en terrengsko med myk gummisÄle slik at du unngÄr glipptak og kan bruke energien i fartsretningen. Dersom det er tÞrt kan du lÞpe med en vanlig konkurransesko. Det er uansett en fordel om skoen er lett med lav dropp og lav mellomsÄle, slik at du fÄr god kontakt med underlaget. Den beste konkurranseskoen er ikke nÞdvendigvis den samme skoen som du gjÞr all grunntreningen din i, men det kan vi finne ut av sammen nÄr du tester i butikken.

Asics Gel Fujirunnegade:

Ny rendyrket terrengmodell fra Asics

Terrengsko med kraftige knotter som gir godt grep nĂ„r det er blĂžtt og gjĂžrmete. Skoen er lett (255 gram), gir god respons og god lĂžpsfĂžlelse. Den har en sĂžmlĂžs og vannavvisende overdel med en innersokk i neopren som holder skitt ute. MellomsĂ„le i Super SoLyte og Gel i hĂŠlen gjĂžr den noe mer dempet enn de andre terrengmodellene – slik at den ogsĂ„ tĂ„ler et strekk pĂ„ grusvei.

  

 

 

 

 

VJ Irock

Terrengsko med spikerfeste

Dette er en lett terrengsko (ca 240 gram) med lav profil som gir god stabilitet i ulendt skogsterreng, sÄ vel som pÄ vÄtt fjell og steinete stier. YttersÄlen bestÄr av en myk gummiblanding som limer seg til underlaget og gir deg et sikkert grep i vÄtt vestlandsterreng.

Samtidig er den noe forsterket bÄde i sÄle og overdel for Ä beskytte foten mot gjennomslag av skarpe steiner og rÞtter. Et godt alternativ til allerede velkjente Inov-8 X-Talon 212 og 190.

 

Inov-8 X-Talon 212:

Lett terrengsko med supert grep og suveren kontakt med underlaget

VÄr mest populÊre terrengmodell X-talon 212 er et rÄskinn av en sko og har vÊrt uforandret i mange Är. EVA mellomsÄle med lav profil gir god kontakt med underlaget og god stabilitet. Fascia-bÄnd langs yttersÄlen gir en stivere sko og et effektivt og kraftfullt fraspark. Overdel med ekstra forsterkninger i lissene. YttersÄle med meget klebrig gummi gir godt grep pÄ glatte steiner og rÞtter, og knottmÞnsteret gir godt feste ogsÄ pÄ myk skogbunn.

PrĂžv en lettvekter fra Asics

For deg som vil raskt oppover lĂžypa, er en av Asics populĂŠre lettvektere et godt alternativ. De tre modellene Gel-Lyte33 3 (30 % rabatt), 33-DFA og Gel-Super J33 (begge 20 % rabatt) er lett dempede sko med lav dropp som gjĂžr at du fĂ„r god kontakt med underlaget. Skoene er lette og smidige med mye lĂžpsfĂžlelse – et godt valg til bĂ„de raskere trening og konkurranser.

Hvordan skal du kle deg?

VĂŠret i Bergen kan vĂŠre utfordrende, bĂ„de under treningsĂžktene i forkant og pĂ„ selve lĂžpsdagen. Riktige klĂŠr er viktig for at du skal fĂ„ en god opplevelse i Stoltzen. Fra 17. – 22. august gir vi alle pĂ„meldte deltagere 20% rabatt pĂ„ alt av klĂŠr hos oss.

Valg av klĂŠr

Hvordan du skal kle deg pÄ konkurransedagen avhenger av vÊrforhold og egne preferanser. Noen blir raskt varme og vil ha minst mulig klÊr pÄ seg, mens andre vil ha et tykkere lag.

Lurer du pÄ hva du skal velge, kan du komme innom oss for Ä fÄ gode rÄd. Generelt anbefaler vi at du tar pÄ deg minst mulig nÄr du skal delta i konkurranse. NÄr du skal prÞve Ä komme deg opp lÞypa sÄ fort som mulig, trenger du klÊr som lar deg bevege deg fritt, for eksempel benklÊr som gir lite friksjon nÄr du lÞfter beina. Bruk klÊr som raskt transporterer vekk svette fra kroppen og holder seg lette ogsÄ nÄr det regner. 

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)