Löplabbet - ekspertråd til Stoltzen Opp 2013
tirsdag 24. september 2013 22:57

loplabbet

Ekspertråd om skovalg og bekledning for høstens motbakkehøydepunkt.

 Høstens store høydepunkt i Bergen nærmer seg med stormskritt. Med kun dager igjen til mer enn 6.000 ivrige motbakkeløpere skal klyve seg oppover Stoltzekleiven er det derfor pĂĄ tide ĂĄ tenke gjennom skovalg og bekledning til løpsdagen.

Löplabbet er også i år stolt sponsor av Stoltzekleiven Opp, og vil i den forbindelse gjerne bidra til at alle løperne får en best mulig løpsopplevelse. Gjennom riktig valg av sko og bekledning vil evnen til å yte sitt beste optimaliseres, og kanskje kan riktig valg av sko være den lille detaljen som sørger for at sekundene går i din favør? Vi i Löplabbet vil gjerne hjelpe deg med å ta de riktige valgene. Stikkordene er lav vekt, godt grep og god teknisk funksjon.

Valg av sko

Riktig valg av sko gir størst utslag pĂĄ vĂĄtt føre. Anbefalt skotøy er derfor en lett terrengsko med myk yttersĂĄle, gjerne ogsĂĄ med lav sĂĄleprofil (lav hæl-tĂĄ drop). Dette sikrer god friksjon mellom sko og underlag, og du fĂĄr godt grep pĂĄ de glatte trappetrinnene mot toppen. Har du sko med godt grep vil dette ogsĂĄ være energibesparende ved at du slipper glipptak og fĂĄr bevegelser i fartsretning. Er det tørt føre kan vanlige konkurransesko /stafettsko ogsĂĄ være et godt alternativ. 

Valg av tøy

PĂĄ løpsdagen er riktig valg av bekledning en viktig detalj som kan pĂĄvirke yte-evnen. Lett konkurransetøy gjør at følelsen i kroppen blir lettere. Har man pĂĄ seg for mye tøy vil det gĂĄ mer energi til ĂĄ avkjøle kroppen og væsketapet blir større. Löplabbet anbefaler derfor teknisk tøy som  kort shorts / tights og en teknisk t-skjorte / singlet.

singlet

 

 

Kompresjonstøy fra Skins, og CEP kompresjonssokker hjelper på stivhet i muskulatur og kan forebygge kramper gjennom økt blodsirkulasjon. Bidrar også til økt restitusjon av slitne muskler etter konkurranse.

 

 

 

 

 

 

skins tights kompressjonsstromper

Arrangøren tilbyr frakt av tøy mellom start i Fjellveien og på toppen av Stoltzekleiven. Pakk derfor en sekk med varmt skiftetøy til å ta på deg umiddelbart etter målgang.

Lykke til!


Av Espen Rognsvåg, Löplabbet AS

espen rognsvaag

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)