- Blir skuffet om jeg ikke vinner
torsdag 19. september 2013 19:42

thorbjrn T L-4

Ludvigsen satser pÄ Ä forsvare Bergens Êre i Stoltzen mot Henrik Ingebrigtsen og Sindre Buraas.

Bergenseren ThorbjÞrn Ludvigsen stÄr som tittelforsvarer i Stoltzekleiven Opp. Og etter tre seire pÄ rad i «verdens bratteste motbakkelÞp» har ogsÄ fÄtt betegnelsen «den nye StoltzeKongen».

I Ă„r er imidlertid utfordrerne sterkere enn noensinne.

Henrik Ingebrigtsen og Sindre Buraas gÄr ut pÄ startnumrene skal gi Ludvigsen kamp lÞrdag om en drÞy uke.

- Det blir kjempegÞy, og skjerper meg bare enda mer. De blir farlige, men jeg tror det er litt utenfor deres «felt», kommenterer Norges beste motbakkelÞper om dagen.

- Uansett fokuserer jeg pÄ Ä gjÞre min jobb, og fÞler jeg er i god rute. MÄlet er Ä forsvare tittelen fra de foregÄende Ärene.

- Om alt stemmer og dagsformen er pÄ plass, bÞr det vÊre mulig Ä lÞpe ned mot samme tid som i fjor.

SpĂžrsmĂ„let er om det holder mot gutta som kan skilte med henholdsvis 3.33.95 og norsk rekord pĂ„ 1 500 meter fra i hĂžst, Ingebrigtsen.

Og Sindre Buraas som er Norges beste lĂžper pĂ„ 5 000 meter for Ăžyeblikket, og med personlige rekord pĂ„ 13.15 ogsĂ„ nest best i Norden gjennom tidene.

(fortsetter under bildet)

2013emu23tampere 142-470

I Stoltzen fÄr Henrik Ingebrigtsen mÄle krefter med Sindre Buraas og ThorbjÞrn Ludvighsen. Foto: Thore-Erik Thoresenl

Da duoen Ingebrigtsen og Buraas mĂžttes til duell under 3 000 meter i Rieti i Italia 8. september var Ingebrigtsen best av de to, med 7.42 mot 7.54 fra Buraas.

SpÞrsmÄlet er om en ogsÄ vil fÄ se 7-tallet for fÞrste gang i Stoltzen, nÄr Buraas gÄr for revansje mot Ingebrigtsen.

Men i Stoltzen er det BFG Bergen-lÞperen Ludvigsen som er mester, en mester som har gÄtt fra seier til seier i motbakkelÞp denne sesongen. Og er bedre enn noen gang om en skal dÞmme pÄ grunnlag av sesongen sÄ langt.

- Selv om jeg har hevet meg pÄ mange omrÄder, er det ikke sikkert at det gir betalt i Stoltzen, sier den sympatiske unggutten, og fortsetter.

- Stoltzen er veldig spesiell, og mange fÞler etter noen forsÞk at de har fÄtt ut sin maksimale kapasitet. Jeg tror ikke det er tilfellet for meg ennÄ, men det blir uansett verre og verre Ä knipe sekunder.

- Jeg er sterkere i Är, men i Stoltzen gjelder det Ä finne balansen hvor en fÄr til en god og kontrollert Äpningsfart som en tar med seg inn i bakken. Deretter gjelder det Ä holde «driven» hele veien opp til «tretrappene». Derfra til mÄl er det bare Ä gi alt.

Dette lÞpsopplegget har holdt til seier tre Är pÄ rad. Forklaringen bak det ligger i beinstyrke, skal en tro mesteren selv.

- Tidligere syklet jeg mye, og i Stoltzen er det mye samme arbeidskrav som pÄ sykkelen. En «sitter» pÄ en mÄte og lÞper, da er det viktig med sterke lÄr. Det kan vÊre en av grunnene til at jeg har lykkes sÄ bra i Stoltzen, analyserer karen som stÄr med 8.23 som personlig rekord, fÞr han legger til.

- De siste Ärene har det, i tillegg til sykling, blitt mange lange lÞpeturer pÄ fjellet, noe jeg tror gir bra beinstyrke. Kanskje ogsÄ genene spiller inn, sier en retorisk fjorÄrsvinner.

Men nÄr en kommer til mÄl og resultat i Ärets Stoltzekleiven Opp, er det ikke spÞrsmÄl om saken.

- Blir det seier og ny personlig rekord, er jeg storfornÞyd. Og jeg mÄ vÊre sÄ Êrlig Ä si at jeg blir litt skuffet om jeg ikke klarer Ä vinne.

LÞrdag 28. september fÄr vi se om Bergens store hÄp klarer Ä forsvare seg mot angrepene fra storstjernene Ingebrigtsen og Buraas.

Begge de to banelÞperne er tidligere skilÞpere, noe som i utgangspunktet skal borge for sterke kropper og kjapp takt i motbakkene ogsÄ med lÞpesko pÄ beina.

Ingebrigtsen er et ubeskrevet blad i motbakkesammenheng, mens Buraas pÄ sin side kan skilte med EM gull i motbakkelÞp fra juniorklassen.

Det er noen Är og flerfoldige timers spesialtrening med piggsko pÄ tartantdekket siden den meritten, og da er spÞrsmÄlet om det holder i Stoltzen mot hjemmefavoritten, Ludvigsen, som gjÞr sin spesialtrening nettopp i bratthenget fra Fjellveien til Sandvikspilen.

Svaret pÄ dette fÄr vi lÞrdag 28. september like over halv to pÄ ettermiddagen.

I tillegg til denne trioen, som etter alle solemerker vil kjempe om seieren i herreklassen, vil ogsÄ skÞytelandslagets lokale helter Sverre Lunde Pedersen og HÄvard Lorentzen, sammen med HÄvard BÞkko, gi friidrettseliten kamp.

I dameklassen blir det kamp mellom langrennslandslagets Kristin StÞrmer Steira, som vant i fjor, og sommerens vinner av Norseman Xtrem Triatlon og SkÄla Opp, Inger Liv Bjerkreim Nilsen.

2012emterrengbudapest 069-470

Sindre Buraas har vist gode takter i motbakke tidligere. Foto: Thore-Erik Thoresen

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)