- Absurd å se 8-tallet
søndag 04. mars 2012 19:15

 

Yngve Kiserud ser på seg selv som mosjonist, men i Stoltzen er han på nivå med de beste. Sterke bein gir syklisten,som trener 9 timer i uken, høy fart i motbakkene.

Yngve Kiserud er, i følge seg selv, primært syklist. Men han er ikke redd for å konkurrere, og stiller opp på det meste av lokale motbakke- og sykkelløp.

I fjor høst danset tobarnsfaren seg opp Stoltzen til tiden 8.49 og fjerdeplass av samtlige deltakere.

En prestasjon det står stor respekt av.

- Det var absurd å komme opp og se 8-tallet, sier han selv, og fortsetter.

- Jeg ser på meg selv som en mosjonist, og plutselig var Tarjei Bø bak meg på resultatlisten. Samtidig har jeg nå en pers på nivå med Kristen Skjeldal og Ole Einar Bjørndalen.

- Det ga skikkelig mersmak.

Mannen som konkurrerer for Mædicinernes Cyckelklubb har på to år senket sin egen tid i Stoltzekleiven Opp fra respektable, men anonyme, 9.44 i 2009, til topptiden 8.49 i fjor.

- Jeg tror det handler om at jeg ikke gjør for mye ut av treningen. Det blir stort sett etter samme oppskrift hvert år. Da blir jeg også litt bedre for hvert år, forklarer Yngve.

- Jeg trener seks økter i uken. Det er fordelt på to intervalløkter og resten rolig. Samtidig er jeg bevisst på at intervalløktene skal gå kontrollert, uten melkesyre. Jeg kjører enten bakkeintervall eller på sykkel.

- I løpet av uken sørger jeg også for å få en langtur på minst 3 timer.

- Totalt blir det 9 timer trening i uken vinterstid. Når vi kommer til april-mai øker jeg til 12-13 timer i uken.

Hva er det som gjør at du nå plutselig lykkes i Stoltzen?

- Det jeg gjør annerledes er at jeg trener maksstyrke. Jeg har ikke gjort det tidligere, svarer Yngve, og utdyper.

- På de øktene med maksstyrke løfter jeg så mye jeg klarer i fire seire med fire repetisjoner. Fra oktober til februar blir det to slike økter i uken, deretter blir det en gang i uken.

- Jeg skal ikke si sikkert at det er dette som gjør utslaget på tiden opp Stoltzen, men det er i hvert fall det jeg gjør annerledes fra tidligere.

Sterke bein og stor lungekapasitet er uansett det som skal til for å lykkes både i motbakker og på sykkelsetet. Men med familie og jobb som allmennlege må Yngve justere konkurranseplanen for 2012-sesongen deretter.

- Jeg er familiemann. Dermed begrenser satsingen seg til lokale løp, hvor målet er å ha det gøy, samtidig som jeg alltid sikter på å forbedre meg. I tillegg er et litt fristende å satse på norgescupen i motbakkeløp i år.

Siste helgen i september er allerede satt av, og har en rød ring rundt seg i almanakken til fjorårets overraskelsesmann i Stoltzekleiven Opp.

- Stoltzen skal jeg garantert være med på også i år.

- Det er høstens høydepunkt. Og holder motivasjonen oppe utover sommeren og høsten, avslutter den sterke syklisten.

Da er med andre ord trioen Thorbjørn Ludvigsen, Mats Mjøs Andersen og Joel Dyrhovden advart om at det blir kamp om plassene på pallen i årets utgave av «verdens bratteste motbakkeløp».

Som syklist er det ikke noe i veien med styrken i beina til Yngve, men det er nettopp på dette området han har tatt tak de siste årene.

-

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)