Pengegave fra Stoltzekleiven Opp gir flere sykepleiere i Malawi
sĂžndag 27. november 2011 23:37

bilde4-540

Pengegave fra Stoltzekleiven Opp bidrar til kompetansebygging mellom sykehus i Norge og Malawi.

- Jeg har alltid fÞlt meg mer vel om det arbeidet jeg gjÞr kan bidra pÄ en positiv mÄte til noen som trenger det. Vi her i Norge har det sÄpass bra, at vi godt kan hjelpe dem som er vanskeligere stilt, sier Svein Jansen, som har gÄtt i bresjen for pengegaven fra Stoltzekleiven Opp til Nkhoma sykehus i Malawi.

 

Svein Jansen er en del av «Fredagsgjengen» i Varegg, og superveteranen er en skikkelig foregangsmann nÄr det gjelder Ä bidra overfor andre.

Han har vĂŠrt sentral i arrangementet av Stoltzekleiven Opp helt fra starten, i 1979.

Det har etter hvert blitt 25 Ă„rs jobbing med SOS-barnebyer, og fra 1974 til 2000 var han prosjektleder for den Ă„rlige innsamlingsaksjonen for NRK i Årstad bydel.

Jansen har ogsÄ, sammen med en annen av pensjonistene i Varegg, Haakon Svendal, i flere Är arrangert et motbakkelÞp for de ansatte pÄ Haraldsplass sykehus til inntekt for et sykehus i Malawi.

- I flere Är har jeg og Haakon (Svendal) Är arrangert bakkelÞpet Knatten Opp for de ansatte pÄ Haraldsplass sykehus. Her har pengene for startkontigenten gÄtt uavkortet til driften av et sykehus i Malawi, der bÄde Haraldsplass- og Haukeland Sykehus er representert med leger og sykepleiere, sier Jansen selv om sitt engasjement, og fortsetter.

- PĂ„ samme mĂ„te har jeg i mange Ă„r hatt et sterkt Ăžnske om at Varegg i forbindelse med Stoltzekleiven Opp burde kunne bidra med humanitĂŠr hjelp.

Etter Ă„rets Stoltzekleiven Opp har prosjektet mellom Haraldsplass sykehus og sykehuset i Malawi, som Jansen og Svendal har et brennende engasjement for, fĂ„tt en pengegave pĂ„ 50 000 kroner fra Varegg.

- Det stĂ„r stor respekt av det arbeidet «Fredagsgjengen» har gjort for klubben.  SĂŠrlig Svein (Jansen) har vist et stort sosialt engasjement og da er det kjekt Ă„ kunne stĂžtte et prosjekt Svein (Jansen) og Haakon (Svendal) brenner for, sier lĂžpsleder i Stoltzekleiven Opp, Owen WestergĂ„rd.

- Jeg fÞler at det Ä gi noe fra Stoltzekleiven Opp til et veldedig formÄl gjÞr meg, og forhÄpentligvis mange andre, enda mer motivert til Ä gjÞre en innsats i forbindelse med lÞpet, sier en takknemlig Jansen.

Prosjektet mellom Haraldsplass sykehus og Nkhoma sykehus i Malawi, som har fÄtt pengegave fra Stoltzekleiven Opp, handler i korte trekk om kompetansebygging, eller deling, mellom to sykehus.

I arbeidet med utviklingen av et anstendig helsetilbud i sitt nedslagsfelt trenger Nkhoma sykehus flere sykepleiere, og ikke minst boliger til sykepleiere.

Faktum er at sykehuset i Malawi har hjemler til 60 sykepleiere men pÄ grunn av boligmangel har de bare mulighet til Ä ha 30 i daglig drift. (Nkhoma sykehus har 220 senger og 27 sykepleiere, til sammenlikning har Haraldsplass 190 senger og cirka 260 sykepleiere.)

- Det er flott at Varegg og Stoltzekleiven Opp er med og stĂžtter dette prosjektet, og mottakerne er fornĂžyd med bidraget, sier Jansen, og fortsetter.

- Jeg snakket med min kontaktperson pÄ Haraldsplass sykehus i gÄr. Hun fortalte at de har akutt behov for penger med tanke pÄ Ä fÄ bygget nye boliger til sykepleierne ved sykehuset der nede. Flere boliger vil bedre pÄ sykepleiermangelen.

Helt konkret blir pengene fra Stoltzekleiven Opp brukt til Ă„ komme i gang med rehabilitering av en gammel sykepleieskole for Ă„ skaffe flere boliger til sykepleiere.

- Rapportene sier at Nkhoma sykehus leverer resultater i forhold til prosjektmÄlene, og jeg hÄper Stoltzekleiven Opp kan gi bidrag til veldedige formÄl ogsÄ i fremtiden, sier Jansen som er en av dem som har bidratt mest.

Haraldsplass sykehus’ vennskapssykehus i Malawi, Nkhoma sykehus, er svĂŠrt takknemlig for pengegaven. Som tidligere nevnt, Ăžnsker de Ă„ bruke pengene til Ă„ komme i gang med rehabilitering av en gammel sykepleieskole for Ă„ skaffe flere boliger til sykepleiere.

Mer informasjon om prosjektet finner du: her

Sykehuset i Malawi er svĂŠrt takknemlig. Det kan du lese: her (engelsk)

Bildene illustrerer hvordan boforholdene er for de ansatte ved sykehuset i Malawi per i dag.

bilde5-540

bilde3-540

bilde2-540

bilde1-540

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)