- En stor dag
fredag 16. september 2011 21:23

Martin Andresen valgte Stoltzen fĂžr Brannkamp.

Da Stoltzen i dag Äpnet var den en jevn strÞm av folk som tok seg en tur pÄ byens fineste fjellsti. Blant dem var tidligere Brann- og landslagskaptein Martin Andresen. VÄlerenga-treneren valgte en tur i nyrestaurerte steintrapper som aperitiff fÞr kampen mellom Brann og Haugesund.

Etter tre mÄneders restaureringsarbeid Äpnet Stoltzekleiven i dag igjen for publikum. Det var ikke fÄ som hadde tatt turen til fjellveien i det usedvanlig fine hÞstvÊret.

- Det er en stor dag, sier Gularveteran Per Einar SĂžnnesyn i det han setter fra seg sykkelen mot gjerde nede i fjellveien.

- Vi er en fin veterangjeng i Gular, med Arne Hammarsland i spissen, pÄ hÞsten er Stoltzekleiven Opp et mÄl for oss, forteller den spreke pensjonisten mens han gjÞr seg klar for turen mot toppen.

SÞnnesyn, som nesten mÄ unnskylde seg for at han «bare» har ti deltakelser i Stoltzekleiven Opp pÄ samvittigheten satser pÄ 4-5 turer opp til toppen, fÞr lÞpet om en uke.

FÞr SÞnnesyn fÄr startet pÄ hÞstens jomfrutur er det imidlertid en gammel kjenning for Brannpublikum som sniker seg under porten i bunnen av Stoltzen.

I nesten anonyme VÄlerengaklÊr starter tidligere Brannkaptein Martin Andresen friskt pÄ sin tur mot toppen av Stoltzekleiven.

- Jeg leste i avisen at Stoltzen skulle Ă„pne i dag, sier Andresen forklarende under en pustepause litt fĂžr halvveis.

Mannen som var en sterk bidragsyter til at «Gullet kom hem» i 2007 fikk smake pÄ trapper av grÄstein i dag.

- Det er fint her, smiler VIF-treneren, og ser utover byfjorden.

Jeg tar meg selv i Ä lure pÄ om han snakker om Stoltzen eller byen Bergen. Unnlater Ä spÞrre. Er enig uansett, nÞyer meg derfor med et samtykkende nikk.

SpĂžr heller om Andresens pers opp den beryktede fjellsiden.

- Jeg vet ikke. Men den er ikke bra, sier mĂžbelarvingen.

- Rekorden til Tvedt pÄ 8.13 er imponerende, fortsetter han, og avslÞrer at tre Ärs som innbygger mellom de syv fjell har gitt grunnleggende kunnskap om den legendariske Stoltze-rekorden.

I dag slet altsĂ„ Andresen seg over dĂžrsokkmil, steintrapper og tretrapper som en aperitiff til Brann – Haugesund. HĂžydepunktet var nok avslutningen. Da han fikk nyte utsikten fra Sandvikspilen. Ikke ulikt kampen pĂ„ stadion, seinere pĂ„ kvelden, hvor ogsĂ„ avslutningen var det beste, sett med BergensĂžyne.

Andresen nÞyde seg med Ä konstatere at det var fint, og kommer nok ikke pÄ Stoltzekleiven Opp om en uke. VIF-treneren drÞyer to uker fÞr han tar med seg laget i jakt pÄ tre poeng pÄ stadion.

Der Andresen dro til stadion for Ä analysere Brann, brukte de Þvrige av dagens Stoltzen-gjengere tiden pÄ toppen til Ä analysere den nye traséen til verdens bratteste lÞp.

Etter to turer til toppen, med snitt pÄ 11 minutter sikter unggutten Espen Roll Karlsen pÄ Ä underskride den magiske 10-minutters grensen om en uke. Frisk satsing der altsÄ.

Det samme gjelder en av hjemmefavorittene, Lars RÞttingen, som var oppe og tok en titt pÄ utbedringene. Det samme var Maria BrubÊk Bua, som er i seedet felt i dameklassen.

Uansett spÞrs det om «Gullet kommer hem» i Stoltzen i Är. Denne uken ble det nemlig klart at verdensmester og olympisk mester i skiskyting, Tarjei BÞe, kommer. Det samme gjÞr nybakt norgesmester i orientering, Lars Skjeset.

I dameklassen er ski- og orienteringslĂžper Inger Liv Bjerkreim Nilsen et meget interessant navn.

Gular-veteran SÞnnesyn tenker lite pÄ annet enn sin egen oppgave under neste helgs alvor. Da var det den mest naturlige ting i verden Ä ringe hjem til konen etter fÞrste tur til toppen i dag.

 -Klokken blir fort halv Ă„tte- Ă„tte fĂžr jeg kommer hjem, er den klare beskjeden, som ikke var noe Ă„ diskutere.

- FÞrste turen var bare for Ä ta noen bilder. NÄ skal jeg ta tiden, forklarer sprekingen, mens han drar stoppeklokken opp av bukselinningen og gjÞr seg klar til Ärets fÞrste «tidstrening».

Det blir nok flere silke, for bÄde SÞnnesyn og de fleste andre, i den lille uken som gjenstÄr fÞr lÞpet om en liten uke.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)